For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

De podcast ‘De kosmos van Pannekoek’ is gelanceerd rond het 100-jarig bestaan van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde (API). In de vijfdelige podcast-serie gaan journalist Edda Heinsman en Pannekoek-kenner Chaokang Tai op zoek naar de kosmos door de ogen van Pannekoek.

Anton Pannekoek, oprichter en naamgever van het UVA-instituut, was behalve sterrenkundige ook filosoof, socialist en wetenschapscommunicator. Hij stond mede aan de wieg van de moderne sterrenkunde. 

In de vijfdelige podcast-serie gaan journalist Edda Heinsman en Pannekoek-kenner Chaokang Tai op zoek naar de kosmos door de ogen van Pannekoek. Welke ideeën van Pannekoek staan na honderd jaar nog overeind? Wat is er veranderd in 100 jaar sterrenkunde? Hoe beïnvloedden Pannekoeks politieke voorkeuren zijn wetenschappelijke ambities? Op welke manieren treedt de huidige generatie API-sterrenkundigen in het voetspoor van hun illustere voorganger?

De afleveringen zijn via de link hieronder te beluisteren en staan ook in je favoriete podcast-app.

Chaokang Tai is ook uitgenodigd in het radioprogramma De nacht van.... om te praten over de podcast van Pannekoek.